Sanatate

Cele mai frecvente semne care iti arata ca trebuie sa mergi la ginecolog

Ginecologii nu sunt chiar primii medici care iti vin in minte atunci cand te gandesti la o vizita periodica. Cu exceptia cazului in care, bineinteles, este ceva in neregula cu orice parte a anatomiei dumneavoastra legata de sistemul reproducator feminin. Femeile incep sa consulte un ginecolog de indata ce devin active din punct de vedere sexual si inteleg ramificatiile unor astfel de activitati.

Este mult mai mult decat a obtine teste pentru boli cu transmitere sexuala si contraceptive de la clinica locala. Rolul unui ginecolog merge dincolo de a fi doar un expert in domeniul sanatatii femeilor.

Un ginecolog poate ajuta la identificarea factorilor de risc, raspunde la intrebari despre obiceiurile sexuale, ofera sfaturi despre cum sa va protejati de BTS si trateaza diverse afectiuni ginecologice, cum ar fi chisturile ovariene si endometrioza.

La ce ar trebui sa va asteptati de la prima programare la ginecolog?

Pentru cele care se prezinta pentru prima data la o consultatie la ginecolog, aceasta poate include un test Papanicolau, o examinare generala si un examen abdominal. Daca sunteti activa din punct de vedere sexual, un ginecolog va va sfatui probabil sa va testati pentru boli cu transmitere sexuala.

Un test Papanicolau si un test pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala vor fi standard pentru orice femeie care este activa sexual. Un examen mamar se face pentru a cauta orice cresteri anormale sau noduli la nivelul sanilor dumneavoastra. Se face un examen abdominal pentru a verifica daca exista chisturi la nivelul ovarelor.

Daca aveti probleme cu perioadele dureroase, sangerari abundente, urinare frecventa, disconfort sexual sau lipsa dorintei sexuale, un ginecolog va poate ajuta in majoritatea acestor cazuri. Daca aveti o problema specifica, cum ar fi sangerari neregulate intre menstruatii sau dureri la urinare, ar trebui sa discutati problema cu ginecologul.

In functie de varsta dumneavoastra, un ginecolog poate efectua unul sau mai multe teste

Prioritatea va fi sa va sfatuiasca cu privire la practicile sexuale sigure si sa va sfatuiasca cu privire la metodele contraceptive. Daca aveti intre 30 si 40 de ani, se poate recomanda un test Papanicolau si un test pentru ITS. Daca aveti 40 de ani sau mai mult, se poate efectua o ecografie abdominala pentru a verifica daca exista chisturi ovariene.

Un test Papanicolau este un test care presupune colectarea de probe de celule de la colul uterin. Aceste celule sunt apoi examinate la microscop pentru a cauta semne de anomalii. Un test ITS include un test de sange sau un test de tamponare orala pentru a detecta prezenta urmatoarelor infectii: Papilomavirusul uman (HPV), virusul Herpes simplex (HSV), Chlamydia, Gonoreea, Sifilis si HIV.

Ginecologii sunt medici specializati in sistemul reproducator feminin. Acestia pot ajuta la diagnosticarea si tratarea problemelor legate de organele genitale, ceea ce este o veste buna, deoarece este intotdeauna mai bine sa le depistati din timp.

Daca credeti ca ceva ar putea fi in neregula cu partile dumneavoastra feminine, probabil ca este. Cu cat mai repede te vei face verificata de un medic specializat in anatomia feminina, cu atat mai repede vei putea incepe tratamentul sau chiar evita orice problema grava de sanatate pe termen lung. Astfel, este indicat sa luati legatura cu un cabinet de ginecologie Mures, pentru a depista la timp orice problema.

Taguri

Related Articles

Close