Casa si gradinaCum sa fac?
Cum sa… vopsesti corect gardul?
Vopseaua poate revitaliza un gard vechi sau poate da un aspect excelent la un nou gard. Pe langa efectele sale cosmetice, vopseaua ofera gardului protectie impotriva elementelor naturale. Vopseaua ajuta feroneria si gardurile metalice rezista ruginei si coroziunii si, de asemenea, fortifica lemnul impotriva efectelor vantului, ploii, zapezii si temperaturilor extreme.
Cu toate acestea, vopsirea este o activitate consumatoare de timp, deci este important sa o faceti in mod corect, astfel incat munca dvs. sa dureze cat mai putin timp posibil. Prin pregatirea corecta a zonei si a gardului, folosind vopseaua si uneltele corecte si aplicarea corecta a straturilor, puteti face gardul sa arate minunat si veti reduce probabilitatea inlocuirii acestuia.
Taiati sau legati orice vegetatie care intra in contact cu gardul. Indepartati iarba de-a lungul liniei de gard. Indepartati tufele si arbustii care ating garda. Daca nu doriti sa ii taiati, folositi sfoara pentru a ii lega de gard.
Mutarea vegetatiei departe de gard va ofera spatiu de lucru, protejeaza plantele de acoperirea cu vopsea si reduce riscul ca suprafata dumneavoastra nou vopsita sa fie afectata de plantele care se freaca de ea.
Aveti posibilitatea sa utilizati o suflanta de frunze pentru a arunca murdaria si taieturile la distanta de linia de gard.
Mascati plantele in jurul gardului. Vrei sa protejati vegetatia de-a lungul liniei de gard in timp ce pregatiti suprafata pentru vopsire. Puneti folii de plastic sau o carpa cu dungi peste plantele care ar putea sa se vopseasca accidental.
De asemenea, puteti glisa o placa de placaj intre gard si arbusti. Aceasta protejeaza vegetatia de toxinele de vopsea. Cand suprafata s-a uscat, scoateti placajul si arbustul se va praji in mod natural inapoi.
Sfat: pregatirea este o faza critica a vopsirii gardului. Acesta este un proces consumator de timp, dar face ca munca sa fie mai usoara pe termen lung. Pentru mai multe sfaturi accesati Cosmetiquette.ro.
Puneti o carpa sau o folie de plastic sub gard. Acest lucru va proteja solul de a fi acoperit de picaturi sau sprayuri de vopsea. Pastrati-l pe tot parcursul proiectului, astfel incat acesta sa colecteze reziduurile de la locul de munca si sa protejeze impotriva scurgerilor.
Reparati gardul. Daca aveti de gand sa va faceti timp pentru a picta un gard, este o idee buna pentru a obtine gardul in forma buna inainte de a face acest lucru. Inlocuiti toate placile sau ulucile care sunt rupte pentru reparatii. Daca exista mici fisuri in placile din lemn, puteti utiliza un lipici pentru a le repara. Scoateti si apoi inlocuiti toate cuiele, suruburile sau copcile desprinse.
Daca vopsiti un gard metalic, luati in considerare ca suprafetele sparte sa fie sudate sau reproiectate inainte de vopsire.
Gardurile noi, netratate, pot fi spalate sub presiune sau slefuite. Cel mai bine este sa slefuiti un gard din lemn care a fost vopsit inainte, pentru a elimina orice vopsea veche, crapata. Acest lucru ajuta noua vopsea sa adere la lemn.
Nu este greu sa vopsiti gardul si tot ce trebuie sa faceti este sa aveti rabdare.