AlteleCum sa fac?Foods

Cat de sigure si eficiente sunt probioticele?

Probioticele sunt bacterii vii si drojdii care se numesc microorganisme “bune”, deoarece acestea sunt benefice sistemului digestiv. Acestea pot, de asemenea, ajuta la tratarea altor afectiuni si boli, inclusiv infectii ale pielii si alergii.

Deoarece probioticele exista deja in mod natural in organism, alimentele probiotice si un supliment probiotic sunt in general considerate sigure. Acestea pot determina reactii alergice si, de asemenea, pot provoca deranjamente usoare la nivelul stomacului, diaree sau flatulenta (trecerea gazelor) si balonare in primele cateva zile dupa ce au inceput sa le ia.

Persoanele care au sistem imunitar slabit (de exemplu pe chimioterapie), bolnavii critici, cei care au suferit interventii chirurgicale si copiii foarte bolnavi trebuie sa foloseasca probiotice cu prudenta, deoarece infectia a fost raportata ocazional.

In ceea ce priveste eficacitatea, retineti ca, spre deosebire de medicamente, suplimentele dietetice NU trebuie sa fie aprobate de FDA. Acest lucru inseamna ca producatorii pot vinde suplimente pur si simplu cu “pretentii” de siguranta si eficacitate.

In acest moment, cercetatorii sunt indecisi daca suplimentele probiotice sunt eficiente. Unii spun ca sunt, altii cred ca nu ofera nici un beneficiu. De asemenea, ramane neclar ce probiotice (sau o combinatie de probiotice) lucreaza pentru a trata anumite boli. Unele studii au aratat rezultate pozitive, insa sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma faptul ca probioticele sunt sigure si eficiente.

Intotdeauna discutati cu medicul (sau medicul pediatru) inainte de a lua un supliment. Suplimentele pot interfera cu medicamentele pe care le luati. Daca sunteti gravida sau alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua orice supliment.

Probioticele trebuie sa fie refrigerate?

Mai multe tulpini probiotice sunt foarte fragile si trebuie protejate de elemente care le vor reduce lent viabilitatea, inclusiv caldura, oxigenul, lumina si umiditatea (pentru a le numi cateva).

Probioticele trebuie sa fie refrigerate?

Mai multe tulpini probiotice sunt foarte fragile si trebuie protejate de elemente care le vor reduce lent viabilitatea, inclusiv caldura, oxigenul, lumina si umiditatea (pentru a le numi cateva).

Este important sa stiti daca probioticul pe care il luati ar trebui sa fie refrigerat. Cele mai frecvente bacterii probiotice, cum ar fi Lactobacillus acidophilus, casei, Bifidobacterium bifidum, adolescentis, breve, longum si Saccharomyces boulardii sunt unele dintre cele mai fragile si sunt foarte sensibile la lumina, caldura, umiditate si oxigen. Aceste tulpini de bacterii probiotice trebuie sa fie refrigerate astfel incat acestea sa ramana viabile pana cand sunt consumate si persoana obtine beneficii complete.

Exista tulpini care nu trebuie sa fie refrigerate. Unul este cunoscut ca Bacillus subtilis, un “organism bazat pe sol” (SBO). Aceasta specie probiotica are o cochilie care protejeaza in mod natural miezul celulei (protejand aceste celule de mediile acide din stomac si intestine superioara) pana cand ajunge la locatia dorita. Aceste probiotice SBO raman viabile indiferent de refrigerare si fara a fi nevoie de incapsulare sau acoperiri artificiale pe care alte probiotice le pot cere.

Asadar, acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta fiecare dintre dvs. trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste probioticele.

Taguri

Related Articles

Close