Altele
Ce trebuie evitat când așteptați un copil: toxinele
Când încercați să concepeți un copil, veți primi sfaturi despre cum să aveți o sarcină sănătoasă. Ce să mănânci, ce să nu mănânci, ce să faci, ce să nu faci, etc. Unele dintre aceste sfaturi sunt ușor de respectat, dar altele sunt mult mai greu, de exemplu, toxinele din mediul tău inconjurator.
Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi avertizează că expunerea la toxinele din mediu poate fi dăunătoare dezvoltării și sănătății viitoare a bebelușului dumneavoastră.
Substanțe chimice obișnuite de evitat atunci când așteptați un copil
Este important de spus că produsele chimice obișnuite pentru uz casnic se dovedesc a fi mai dăunătoare decât utile în ceea ce privește sănătatea pe termen lung. Cu toate acestea, dovezile care vin pe cale științifica sunt de-a dreptul alarmante. Deși nu vrem să cream panica, dorim ca cititorii noștri și bebelușii lor să aibă cele mai bune șanse pentru o viață fericită și sănătoasă.
Unul dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii: ftalații. Cercetătorii avertizează că expunerea la ftalati a mamelor înainte de nastere poate fi un factor de risc pentru sarcina. Ftalații sunt aditivi folosiți în produse plastice obișnuite pentru a le crește flexibilitatea, durabilitatea și transparența.
Dacă nu sunteți deja familiarizați cu această familie de substanțe chimice utilizate predominant în materialele plastice moi, luați în considerare faptul că ftalații sunt utilizați în marea majoritate a ambalajelor alimentelor procesate, ceea ce înseamnă că sunt ingerate de majoritatea oamenilor zilnic.
Dacă citiți ingredientele enumerate în cea mai mare parte a produselor de îngrijire a sănătății și înfrumusețării familiei dvs., veți vedea ca apar și ftalații.
Ftalații sunt îngrozitori deoarece sunt foarte ușor absorbiți de corpurile noastre. Ftalaţii sunt şi ei implicaţi în afecţiuni ale organelor reproductive, respiratorii (astm bronşic), pot provoca alergii, afecţiuni ale creierului.
Unde este problema? Ftalații au fost asociați cu infertilitatea feminină și cu un număr scăzut de spermatozoizi, iar acum se dovedește că bebelușii de sex masculin născuți din mame cu expunere mai mare la dietilhexil ftalat (DEHP) în timpul sarcinii prezintă un risc mai mare de a fi infertili mai târziu în viață.
Alte substanțe chimice de evitat includ BPA (Bisfenol A), care se găsește în ambalajele din plastic a alimentelor și pesticidele obișnuite utilizate în agricultura comercială. În timpul sarcinii, bebelușii pot fi expuși la BPA de la mama lor dacă înghite BPA care a trecut dintr-o cutie sau un recipient de plastic din care mănâncă sau bea.
Realitatea este că corpul uman poate rezista destul de mult. Deși face o treabă uimitoare la descompunerea acestor substanțe chimice și la eliminarea cât mai mult posibil din interiorul sau, este posibil să existe si efecte secundare.
Pași pe care îi puteți lua pentru a evita toxinele dăunătoare în timpul sarcinii
Vestea bună este că pașii pe care îi puteți lua pentru a vă reduce la minimum expunerea la ftalați și alte toxine dăunătoare sunt pașii care fac și o planetă mai sănătoși în general.
Limitați aportul de alimente procesate. Medicii și nutriționiștii susțin limitarea consumului total de alimente procesate. În plus față de expunerea la toxine, aceste alimente sunt de obicei bogate în carbohidrați, îndulcitori și aditivi sau conservanți de care organismul dumneavoastră pur și simplu nu are nevoie. Mănâncă cât mai multe alimente întregi posibil și vei observa o diferență în modul în care arăți și simți.
Citiți etichetele produselor. Citiți etichetele produselor de curățat de uz casnic și produsele de îngrijire a sănătății și frumuseții. Căutați produse etichetate fără ftalat. În majoritatea cazurilor, companiile care conduc deja trenul fără toxine sunt cele care își fac obiceiul de a utiliza practici de afaceri ecologice.
Ștergeți orice cu „parfum” în etichetă. Cuvântul parfum înseamnă „miros care se face într-un laborator folosind substanțe chimice”. Anumite substanțe chimice utilizate pentru a crea parfum sunt, de asemenea, legate de cancer, infertilitate și alte afecțiuni medicale grave. În schimb, căutați produse care folosesc uleiuri esențiale, care sunt adevărata afacere, derivate din plantele care au dat în primul rând mirosurile dorite.
Consumați alimente fără pesticide. Organicul este doar o etichetă, dar mulți producători de alimente care nu au trecut prin procesul de certificare Organic cresc și produc alimente care nu conțin pesticide și erbicide dăunătoare. Discutați cu cultivatorii de pe piața agricolă locală și acordați prioritate alimentelor, cerealelor, cărnii și altor produse alimentare care sunt cultivate sau produse fără utilizarea substanțelor chimice dăunătoare, a hormonilor și a antibioticelor.
Aveți întrebări despre dieta dvs. și alegerile stilului de viață în timpul sarcinii? Programați un consult la ginecologie Mures.