AlteleCum sa fac?

Cum sa faci un cremsnit pufos si savuros?

Dupa cum bine stim cu totii, alimentatia joaca un rol foarte important in viata si in sanatatea noastra, iar din acest motiv, fiecare dintre noi dorim sa avem un regim alimentar cat mai sanatos, si sa mancam cea mai buna mancare atat la micul dejun, cat si la pranz si la cina.

Dupa fiecare masa principala a zilei insa, cu siguranta avem nevoie si de o gustare delicioasa, si ce ar fi mai potrivit decat um cremsnit pufos si savuros, facut acasa? In plus, in clipa de fata este mult mai usor de facut aceasta prajitura atat de delicioasa, in conditiile in care puteti alege foi de cremsnit de la Boromir.

Ce inseamna acest lucru? Nici mai mult si nici mai putin decat ca, va usurati in mod considerabil munca, ceea ce cu siguranta este extrem de important.

In randurile care urmeaza, aveti posibilitatea de a descoperi o reteta prajitura Cremsnit, pe care o puteti face acasa in doar 45 de minute.  Puteti face aceasta prajitura delicioasa dupa-masa cand va intoarceti de la servici, si o puteti savura seara dupa cina, si a doua zi dupa micul dejun, si chiar dupa cina, in conditiile in care pranzul va prinde la locul de munca.

Sau, puteti sa va puneti o bucata de cremsnit intr-o caserola, si sa va duceti la servici, pentru a va indulci putin in pauza de masa.

Haideti asadar sa vedem ce ingrediente sunt necesare pentru a putea sa faceti acasa aceasta prajitura cu adevarat delicioasa, dar si care este modul de preparare al acesteia. Deci, este recomandat sa cititi pana la final, pentru a afla cum sa faceti un cremsnit pufos si cu adevarat delicios.

Ingredientele necesare pentru cremsnit:

Asadar, veti avea nevoie de 1 pachet de foi de cremsnit (foi de cremes) pe care le puteti gasi la Boromir Market, dar si de 250 de mililitri de frisca lichida. Apoi, pentru crema veti avea nevoie de 500 de mililitri de lapte, 4 oua, 4 linguri de faina, 10 linguri de zahar si 1 plic de zahar vanilat. In plus, va mai fi nevoie sa aveti la indemana pentru servit, 150 de grame de zahar vanilat.

Mod de preparare

In ceea ce priveste modul de preparare, acesta este cat se poate de simplu, dupa cum se poate vedea in cele ce urmeaza.

Amestecati cele 4 linguri de faina cu 100 de mililitri de lapte, si lasati apoi amestecul deoparte; dupa care laptele care ramane se pune la foc alaturi de zaharul vanilat, zaharul (10 linguri) si ouale.

In momentul in care amestecul fierbe, se adauga si compozitia de faina cu lapte, si lasati la fiert in continuare. In momentul in care obtineti o crema groasa, este gata, apoi trebuie sa lasati amestecul sa se raceasca, si sa mixati pentru a obtine o crema fina.

Apoi, este necesar sa aveti la dispozitie tava de aragaz, in care trebuie sa asezati proma foaie de cremsnit, peste care trebuie sa turnati crema. Folositi un cutit sau o spatula pentru a nivela crema. Apoi, veti turna frisca bine batuta, si veti nivela din nou, dupa care veti adauga o alta foaie de cremsnit, si veti pune la rece pana a doua zi, sau pana seara, daca faceti prajitura dimineata.

Apoi, seara sau a doua zi (in functie de cand este gata prajigura), cu un cutit foarte bine ascutit veti taia prajitura si o veti putea savura. Inainte de asta insa, presarati zahar pudra (150 de grame sau chiar mai mult).

Asadar, aceasta a fost reteta pentru a va face acasa un cremsnit pufos si delicios. Cu siguranta va iesi la fel de bun sau chiar mai bun decat cel de la cofetarie.

Taguri

Related Articles

Close