AlteleCum sa fac?

De ce familiile indoliate isi incinereaza decedatii?

Singurul lucru de care putem fi siguri in viata, este ca vom muri intr-o buna zi. Din pacate insa, nu stim cand, cum si in ce imprejurari se va intampla, dar se va intampla.

Moartea este cel mai sigur lucru in viata fiecarei persoane, iar pentru ca mai devreme sau mai tarziu acel eveniment se va produce, exista persoane care se gandesc din timp la acest lucru, si chiar vorbesc deschis despre moarte cu cei dragi.

Foarte multe persoane, in special cei trecuti de prima tinerete, discuta cu familia, si sustin faptul ca si-ar dori sa fie incinerati intr-un incinerator uman Turda, iar apoi cenusa lor sa fie pastrata de familie.

Tot intr-un crematoriu pot ajunge si cei care isi pierd viata, si nu si-au rezervat un loc de veci in timpul vietii. Pentru ca este greu de gasit un loc de veci in marile orase ale tarii, familiile indoliate pot lua decizia de a-si incinera decedatii, intr-un crematoriu modern, precum cel de la Turda.

Exista de-asemenea situatii in care familiile indoliate aleg sa isi incinereze decedatii datorita faptului ca incinerarea este mai ieftina decat inhumarea. Veti afla mai multe detalii despre incinerare in randurile care urmeaza.

Este necesara imbalsamarea decedatului?

Imbalsamarea de azi a mortilor nu are nimic in comun cu mumificarea. Deoarece acest lucru nu este conceput pentru conservarea permanenta, ci pentru conservarea pe termen scurt a cadavrelor.

Procesul de imbalsamare, cunoscut si sub denumirea de imbalsamare moderna, se concentreaza pe intarzierea pe termen scurt a proceselor de descompunere si conservarea pe termen scurt a caracteristicilor estetice ale defunctului.

In ceea ce priveste inhumarea, stim cu totii ca este necesar ca persoana decedata sa fie imbalsamata, pentru a fi primita in capela, insa in ceea ce priveste incinerarea, nu este necesar ca persoana decedata sa fie imbalsamata.

Procesul de cremare

Cadavrul este cremat in crematoriu. Acolo corpul si sicriul sunt incinerate la o temperatura de aproape 1.200 de grade Celsius. In plus, o asa-numita caramida cu un numar de identificare se afla langa sicriu in timpul incineratiei. Aceasta este rezistenta la foc si, prin urmare, permite identificarea in mod clar a decedatului, astfel incat confuzia este imposibila.

Cat dureaza cremarea?

Durata cremarii in sine depinde de greutatea corporala a celui decedat, dar este de obicei in jur de 90 de minute este media. Exista si situatii in care sunt necesare mai mult de doua ore pentru ca un corp sa arda in totalitate.

Cenusa decedatului care ramane dupa incineratie cantareste aproximativ 3 kilograme si este umpluta intr-o capsula de cenusa. Aceasta este apoi plasata intr-o urna, care va fi predata familiei indoliate.

Membrii familiei pot alege sa ingroape urna cu cenusa, sau pot alege sa arunce cenusa in mare, sau in vant, sau pot sa pastreze urna cu cenusa acasa, pentru a-l simti aproape pe cel drag care a plecat din aceasta lume.

Tot in ceea ce ii priveste pe membrii familiei, este important de mentionat ca acestia pot fi prezenti atunci cand are loc procesul de incinerare a celui drag, si pot privi cum se desfasoara incinerarea.

Taguri

Related Articles

Close