Cum sa fac?Mancare si desert

Informatii importante despre consumul carnii de vita: ce trebuie sa stii inainte de a o consuma?

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a plasat carnea rosie procesata pe locul 1 pe lista substantelor cancerigene, alaturi de tigari si azbest. Cuvantul cheie in acest caz este insa cuvantul „procesat”.

Da, carnea procesata si mesele gata preparate nu sunt bune pentru sanatatea ta. Probabil ca nu creeai in iluzia ca hot dog-urile sau burgerii din lantul de magazine au mai multe avantaje decat dezavantaje.

Cu toate acestea, daca vei cumpara carne de la un vanzator de incredere care o obtine din agricultura ecologica – unde vacile sunt pascute pe iarba – si pregatesti din ea fripturi de casa, pate, burgeri sau o adaugi in diverse salate, precum salata Boeuf, te poti bucura de gustul carnii de vita fara teama. Intregul raport abordeaza aditivii si conservantii chimici mai mult decat carnea in sine.

Beneficiile carnii de vita

Calitatea carnii de vita este adesea judecata dupa culoarea, textura, mirosul si cantitatea de grasime vizibila. Imediat dupa sacrificare, tesutul muscular al carnii bovine nu trebuie consumat. Este dur, cauciucat si, mai ales, slab digerat de corpul uman, iar valoarea nutritionala este scazuta datorita digestibilitatii sale slabe.

Carnea de vita trebuie sa se maturizeze inainte de consum. Iar acest lucru nu se intampla decat atunci cand carnea este depozitata la o temperatura peste punctul de inghet. Modificarile atat in ​​structura, cat si in proprietati care au loc in acel moment fac carnea potrivita pentru consum.

Carnea de vita se caracterizeaza printr-un continut ridicat de proteine ​​usor digerabile pentru oameni. Calitatile sale depind in mare masura de cantitatea de tesut conjunctiv intramuscular, precum si de rasa si varsta animalului. Tesutul conjunctiv al animalului consta in principal din colagen si, intr-o masura mai mica, din elastina.

Fata de alte tipuri de carne, carnea de vita se caracterizeaza printr-un continut relativ scazut de grasimi. Consumand 100 g de filet de vita, furnizezi 20,5 g de proteine ​​si 3,5 g de grasimi. Merita mentionat faptul ca aceasta carnea de vita este o sursa buna de vitamine A, E, cobalamina, tiamina si piridoxina. Contine fier usor digerabil, deci merita sa o consumi in tratamentul anemiei.

Carnea de vita este si o sursa de creatina. Creatina este conceputa pentru a creste capacitatea de exercitiu in timpul antrenamentului, asa ca, daca esti foarte activ fizic, merita sa o introduci in meniul tau.

Ficatul de vita – sanatatea insasi

Ficatul de vita, care face parte din maruntaie, este adesea tratat ca un produs secundar pentru consum. Cu toate acestea, poate fi o materie prima valoroasa, cu valoare nutritiva ridicata. Contine cantitati mari de vitamine A si B12. Vitamina A este esentiala pentru procesele vizuale, are un efect antioxidant, promoveaza regenerarea celulara si protejeaza epiteliul.

Ficatul, datorita continutului ridicat de vitamina A, nu este recomandat femeilor insarcinate. A doua componenta vitaminica principala a ficatului, vitamina B12, este responsabila de starea corecta a sistemului nervos si de eritropoieza, adica producerea de celule rosii din sange.

Deficitul sau duce la anemie. Asadar, merita sa il introduci in meniul tau in caz de probleme morfologice.

 

Taguri

Related Articles

Close