AlteleCum sa fac?Sanatate

Proprietati si recomandari pentru tipurile individuale de manusi chirurgicale

Datorita ofertei variate de pe piata, exista posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de manusi de protectie de la diferiti furnizori, calitati diferite si, de asemenea, utilizari diferite.

Manusile din latex, vinil, nitril sau plastic simplu sunt pe piata. In unitatile medicale, un tip de manusi de examinare este adesea folosit pentru toate activitatile. Cu toate acestea, inainte de a utiliza manusi de examinare, este necesar sa se cunoasca diferitele proprietati ale materialelor de productie individuale.

Ce este important sa iei in calcul atunci cand alegi manusi? Iata cateva caracteristici ale acestora:

  • grosimea materialului
  • rezistenta
  • lungime
  • suprafata in exterior si in interior
  • rezistenta la tractiune
  • rezistenta la abraziune si punctie
  • permeabilitate

Latexul este principalul material pentru producerea manusilor de unica folosinta. Latexul ca produs natural se obtine din copaci de cauciuc. Materia prima este lichida si, prin urmare, se adauga aditivi pentru a asigura coeziunea materialului.

Pulberea, care este amidonul de porumb, este utilizata in timpul procesului de fabricatie. Acest lucru asigura indepartarea fara probleme a manusii din matritele ceramice. Amidonul de porumb poate ajuta proteina din latex sa patrunda in piele si sa provoace reactii alergice la persoanele mai sensibile.

Prin urmare, manusile sunt spalate ulterior cu o solutie care contine clor in procesul de productie. Clorul determina ingalbenirea manusilor si reduce riscul de alergii.

Aceste manusi din latex cu pudra sunt foarte elastice si moi. Sunt foarte confortabile de purtat si permit o sensibilitate tactila deosebit de buna. Manusile din latex au o rezistenta buna la multi acizi si alcali, dar pot fi permeabile la unele uleiuri si solventi.

Cea mai comuna culoare a manusilor din latex este alba (sau galben deschis). Albastrul este recomandat pentru industria alimentara. Manusile cu pulbere sunt mai usor de imbracat, mai ales in conditii mai calde in care pielea transpira.

Manusile fara pudra (fara praf) sunt frecvente in industria alimentara si asistenta medicala, unde contaminarea cu pulbere poate sa nu fie de dorit. Pretul latexului ca produs natural este mai putin stabil decat nitrilul sau vinilul.

Vinilul, ca material sintetic pentru manusi este initial puternic si dur, astfel incat plastifiantii sunt utilizati in productie. Avantajele manusilor de vinil includ suprafata lor neteda. Costurile scazute de productie inseamna preturi de vanzare mici.

Manusile din vinil sunt mai putin flexibile si mai putin rezistente la rupere decat manusile din latex sau nitril. Manusile de vinil sunt utilizate in mod obisnuit in industrie, ingrijirea pacientilor, asistenta medicala si prelucrarea alimentelor.

Nitrilul este un material sintetic pe baza de uleiuri minerale. Principalul avantaj al nitrilului este ca nu provoaca reactii alergice si este foarte potrivit pentru uz medical. Nitrilul este mult mai rezistent la majoritatea substantelor chimice decat latexul si este potrivit pentru utilizare in laborator.

Elasticitatea nitrilului este putin mai mica decat cea a latexului, dar este mai rezistenta la rupere. Nitrilul are un potential in crestere datorita cresterii preturilor la latex. Cele mai populare culori ale manusilor din nitril sunt albastru si alb.

In concluzie, atunci cand esti in cautarea unor manusi de unica folosinta, trebuie sa iei in calcul propriile necesitati si modul in care vor fi utilizate.

 

Taguri

Related Articles

Close