Auto

Semne la care orice șofer trebuie să fie atent

Automobilele necesită la fiecare 10.000 până la 20.000 de km o revizie, însă intervalele de service sunt recomandate de producător, astfel că variază. Cu toate acestea, nu înseamnă că întreținerea de rutină sau potențialele semne de avertizare pot sau ar trebui să fie ignorate.

 

Să ai grijă de vehiculul pe care îl deții în prezent este o opțiune economică. Începeți prin a cunoaște câteva semne că este timpul pentru o întreținere ca la carte.

 

  1. Martori în bord

 

Acei indicatori de bord care se aprind atunci când porniți mașina și, uneori, rămân aprinși, servesc unui scop – acela de a indica o problemă sau una potențială cu un sistem sau o componentă a vehiculului.

 

Acordați o atenție deosebită acestor lumini indicatoare și, de îndată ce se aprind, efectuați evaluarea acestora. Ele pot indica ceva la fel de simplu precum un bec ars sau ceva mai grav, cum ar fi o defecțiune a transmisiei. Identificarea și remedierea unei probleme minore vă poate ajuta să evitați o problemă mult mai mare și mai costisitoare în viitor.

 

  1. Blocarea

 

Dacă vehiculul tău începe să blocheze brusc la intersecții, atunci când încerci să accelerezi sau în alte situații, acesta nu este doar un semn de probleme iminente, dar te poate pune și într-o situație periculoasă.

 

Motoarele sunt proiectate pentru a oferi performanțe de încredere, mai ales atunci când este necesar cel mai mult, cum ar fi atunci când mergeți pe o autostradă. Cauza poate fi bujiile murdare, un filtru de combustibil înfundat sau ceva cu totul diferit.

 

 

  1. Consum crescut de combustibil

 

Dacă simțiți că umpleți rezervorul de benzină mai des, în ciuda faptului că parcurgeți aceeași distanță este posibil ca vehiculul dumneavoastră să înregistreze o scădere a autonomiei, iar aceasta sugerează că vehiculul nu funcționează atât de eficient pe cât ar trebui.

 

Poate că este presiunea necorespunzătoare în anvelope, o plăcuță de frână care se lipește sau pur și simplu este timpul pentru o revizie. Monitorizați-vă economia de combustibil, astfel încât să știți ce ar trebui să fie înainte să apară o problemă.

 

  1. Frâne moi sau zgomotoase

 

Frânele vehiculului dumneavoastră sunt concepute pentru a vă opri în liniște și fără a fi necesar să apăsați pedala de frână pe podea. Dacă frânele tale scârțâie vibrează atunci când le aplici, există șanse mari să fie ceva în neregulă.

 

Același lucru este valabil și pentru o pedală de frână care se simte moale atunci când apăsați pe ea, necesită multă forță pentru picioare și nu se oprește până când sunteți aproape pe podea. Plăcuțele, discurile și lichidul de frână sunt consumabile care trebuie înlocuite și întreținute periodic.

 

  1. Sunete inexplicabile

 

Dacă frânele tale sunt silențioase, dar alte sunete nedorite au apărut brusc, problemele pot apărea în orice moment. Cauzele obișnuite includ scârțâitul la întoarcerea volanului la viteze mici, ceea ce poate indica un nivel scăzut al lichidului de servodirecție; scârțâit de sub capotă atunci când vehiculul este pornit, ceea ce poate indica o centură slăbită sau uzată; și zgomot de la una sau mai multe roți, care poate indica o anvelopă dezechilibrată sau o articulație defectă. Indiferent de cauză, zgomotul este nedorit, mai ales dacă este un sunet care nu a fost prezent anterior.

 

Aveți nevoie oricând de sprijinul unui service de încredere, iar cei de la Autonik vă pot ajuta în orice context, chiar și atunci când sunteți în căutarea unor turbosuflante noi 2022, dar nu numai.

 

Taguri

Related Articles

Close