Cum sa fac?Mancare si desert

Ce alimente nu ar trebui să lipsească de pe masa de sărbători a veganilor?

Meniul de sărbători al persoanelor care respectă un regim alimentar vegan poate fi deosebit de cuprinzător și poate include preparate din cele mai diverse, pline de gust, de arome, dar cu mult mai sănătoase decât preparatele tradiționale.

Asemeni unui meniu convențional, și veganii pot planifica mese alcătuite din aperitive, feluri principale, deserturi și chiar gustări.

Dacă doriți să vă impresionați oaspeții cu o masă de Crăciun îmbelșugată sau dacă veți avea musafiri pe perioada sărbătorilor și doriți să le faceți șederea mai plăcută, iată ce alimente și ingrediente nu ar trebui să vă lipsească din bucătărie:

Aperitive

Printre cele mai apreciate aperitive se numără pateurile de caju și legume coapte, tartinele cu brânză vegană sau roșii deshidratate, dar și brioșele vegane, checurile cu ciuperci, măsline și ardei gras, precum și tartele simple cu ceapă caramelizată. Sunt atât de multe opțiuni de aperitive vegane, încât de abia veți putea trece la felurile principale.

Feluri principale

Când vine vorba de felurile principale excelent de adus la masa de sărbători, foarte mult contează garnitura.

Chiar dacă optați pentru piureuri de legume, pentru legume coapte la cuptor, pentru mâncăruri delicioase cu orez și cu ciuperci sau alte legume, pentru tempeh sau seitan sau pentru ciuperci corpolente, toate aceste mâncăruri vor deveni și mai delicioase dacă le acompaniați cu un sos delicios sau cu un platou tradițional de murături.

Prin urmare, nu uitați să adăugați în coșul de cumpărături un sos de soia sau tamari și o varietate de legume murate. Tamari și sosul de soia sunt în esență același lucru, dar tamari are o aromă mai profundă și nu conține gluten. Indiferent de alegere, ingredientele lor sunt extrem de versatile în gătitul vegan.

Cu siguranță, le veți folosi pentru a pregăti o varietate de mâncăruri. La rândul lor, legumele murate și chiar unele fructe murate sunt garnituri excelente pentru multe preparate. Fie că preferați castraveții murați sau doriți ceva mai aparte, cum ar fi sparanghel murat sau ardei iute murat, aceste ingrediente sporesc savoarea unui preparat vegan.

Desert

Ideile de prăjituri, fursecuri, bomboane și dulciuri de casă sunt nelimitate chiar și pentru persoanele care respectă o dietă alimentară vegană. Puteți prepara un cozonac vegan, un tort raw vegan, dar la fel de bine puteți opta și pentru preparate mai simple, cum ar fi gutui sau mere coapte la cuptor cu sos de vin sau sos de vanilie.

Dacă aveți oaspeți în vizită pe perioada sărbătorilor, le puteți face diminețile mai vesele cu o porție delicioasă de clătite. Nu trebuie nicidecum să stați în fața aragazului ore în șir, mai ales că puteți opta pentru mix pentru clătite subțiri fără gluten, fără zahăr, cu aromă de zmeură. Le puteți servi cu dulceață, cu ciocolată de casă sau cu sirop de arțar și, cu siguranță, vor fi deosebit de apreciate.

Gustări

Dacă veți petrece mai mult timp acasă sau veți sta la discuții nesfârșite alături de cei dragi, nu uitați să pregătiți câteva gustări.

Printre cele mai apreciate gustări pentru vegani se numără nachos care pot fi servite cu un sos proaspăt de roșii, semințe și nuci, arahide, precum și floricelele de porumb.

Taguri

Related Articles

Close