Afaceri
Spre ce criptomonede este indicat sa te orientezi cand vrei sa investesti?
Criptomoneda este un mijloc de schimb bazat pe internet care utilizeaza functii criptografice pentru a efectua tranzactii financiare. Criptomonedele folosesc tehnologia blockchain pentru a castiga descentralizarea, transparenta si imuabilitatea.
Cea mai importanta caracteristica a criptomonedei este ca nu este controlata de nicio autoritate centrala: natura descentralizata a blockchainului face ca criptocurrentele sa fie teoretic imune la vechile moduri de control si interferente ale guvernului.
Criptomonedele de pe platforma bitmahavi.com, pot fi trimise direct intre doua parti prin utilizarea cheilor private si publice. Aceste transferuri se pot face cu taxe minime de procesare, permitand utilizatorilor sa evite taxele abrupte percepute de institutiile financiare traditionale.
Astazi criptomonedele au devenit un fenomen global cunoscut de majoritatea oamenilor, iar foarte multi isi indreapta atentia spre platforma bitmahavi.com pentru a cumpara criptomonede la preturi foarte atractive, sperand ca in viitor sa obtina un profit important de pe urma acestora. In urmatoarele randuri vom descoperi cateva dintre criptomonedele spre care merita sa va indreptati atentia atunci cand doriti sa investiti. Haideti asadar sa vedem despre ce este vorba:
EOS (EOS)
Una dintre cele mai noi monede digitale spre care ar fi indicat sa va indreptati atentia este EOS. Lansata in iunie 2018, EOS a fost creata de pionierul cryptocurrency, Dan Larimer. Inainte de a lucra la EOS, Larimer a fondat Bitshares de schimb valutar digital, precum si platforma de socializare Steemit, bazata pe blockchain.
Ca si alte criptomonede din aceasta lista, EOS este conceput dupa ethereum, astfel incat ofera o platforma pe care dezvoltatorii pot construi aplicatii descentralizate. EOS este remarcabila din multe alte motive.
In primul rand, oferta sa initiala de monede a fost una dintre cele mai lungi si mai profitabile din istorie, inregistrand o valoare record de 4 miliarde de dolari in fonduri pentru investitori prin eforturi de aglomerare care au durat un an.
EOS ofera un mecanism delegat de proba a jocului, care spera sa poata oferi scalabilitate dincolo de concurentii sai. EOS este format din EOS.IO, similar cu sistemul de operare al unui computer si care actioneaza ca retea blockchain pentru moneda digitala, precum si monede EOS.
EOS este, de asemenea, revolutionar datorita lipsei unui mecanism minier pentru a produce monede. In schimb, producatorii de blocuri genereaza blocuri si sunt recompensati in jetoane EOS pe baza ratelor de productie. EOS include un sistem complex de reguli care sa guverneze acest proces, cu ideea ca reteaua va fi in cele din urma mai democratica si descentralizata decat cele ale altor criptomonede.
Cardano (ADA)
Charles Hoskinson, unul dintre co-fondatorii ethereum, a lansat cardano in septembrie 2017. Pentru sustinatorii acestei monede digitale, ADA ofera toate avantajele ethereumului, precum si multe altele. Cardano ofera o platforma pentru Dapps si contracte inteligente, precum Ethereum inainte. Dincolo de asta, ADA isi propune sa rezolve unele dintre cele mai presante probleme care afecteaza criptomonedele peste tot, inclusiv interoperabilitatea si scalabilitatea.
Cardano spera, de asemenea, sa abordeze problemele legate de platile internationale, care sunt de obicei atat la timp cat si costisitoare. Datorita concentrarii sale in acest domeniu, ADA a putut prelua perioade de procesare a platilor internationale de la cateva zile pana la doar cateva secunde. Incepand cu 9 februarie 2019, cardano avea un plafon de piata de 1,16 miliarde USD si o valoare per jeton de 0,041 dolari.
Ripple (XRP)
Ripple este o retea de decontare globala in timp real, care ofera plati internationale instantanee, sigure si cu costuri reduse. Lansat in 2012, ripple „permite bancilor sa deconteze plati transfrontaliere in timp real, cu transparenta end-to-end si cu costuri mai mici.” Ledgerul consensului Ripple (metoda sa de conformare) este unic prin faptul ca nu necesita minerit. In acest fel, ripple se diferentiaza de bitcoin si de multe alte versiuni. Deoarece structura Ripple nu necesita extractie, reduce consumul de putere de calcul si minimizeaza latenta retelei.
Ripple considera ca „distribuirea valorii este o modalitate puternica de stimulare a anumitor comportamente” si, in acest moment, intentioneaza sa distribuie XRP in primul rand „prin acorduri de dezvoltare a afacerilor, stimulente furnizorilor de lichiditati care ofera spreaduri mai stricte pentru plati si vanzarea XRP catre cumparatorii institutionali interesati sa investeasca in XRP.
”Pana acum, ripple-ul a inregistrat succes cu acest model; ramane una dintre cele mai atragatoare monede digitale dintre institutiile financiare traditionale care cauta modalitati de a revolutiona platile transfrontaliere. Incepand cu 9 februarie 2019, ripple avea un plafon de piata de 12,69 miliarde USD si o valoare per jeton de 0,308 dolari.