AlteleCum sa fac?

5 Solutii Alternative Ale Pungilor de Plastic

Dupa cum bine stim cu totii, in trecut, supermarketurile si magazinele de cartier, foloseau ambalaje confectionate din materiale plastice traditionale, insa acestea au fost scoase de pe piata datorita multitudinii de dezavantaje ale plasticului traditional, despre care veti putea citi in continuare.

Materialele plastice provin de obicei din resurse neregenerabile.

Desi primele materiale plastice provin din fibre pe baza de plante, majoritatea produselor pe care le intalnim pe piata astazi au combustibili fosili ca fundament. De obicei este se foloseste petrolul, dar se poate folosi si gaz natural pentru a dezvolta acest produs.

Aproximativ 4% din acesti combustibili intra direct in industria plastica pentru a crea produse noi. Cand se analizeaza numarul resurselor consumate in timpul procesului de rafinare si cresterea preconizata a cererii, costul combustibilului fosil al materialelor plastice ar putea ajunge la 20% in urmatorul deceniu.

Majoritatea poluarii gasite in oceanele lumii sunt din plastic.

Pana la 80% din resturile marine contin plastic. Aceasta problema provine din surse terestre si marine, adesea colectandu-se in zone mari de apa deschisa, unde se aduna curentii. Aceasta problema ne determina sa gasim deseuri pe plaje, pe uscat si chiar in surse de apa dulce. Unele dintre elementele care se umplu cel mai des sunt paiele de plastic, agitatorii, sticlele, capacele si ambalajele alimentare.

Poluarea din plastic poate duce la mai multe pierderi economice.

Poluarea cu ambalaje din plastic creeaza o pierdere economica de aproape 80 de miliarde de dolari pentru economia globala anual. Reprezinta aproape 50% din totalul deseurilor din aceasta industrie si practic toate celelalte industrii folosesc intr-un fel acest articol. Plasticul pentru constructii reprezinta 16% din utilizarea plasticului, in timp ce textilele sunt responsabile pentru aproximativ 15%.

Media globala pentru reciclarea plasticului este de aproximativ 14%. India este unul dintre liderii mondiali prin reciclarea a aproximativ 60% din articolele sale, in timp ce Statele Unite se apropie de ultimul loc in lumea dezvoltata prin reciclarea a doar 9%.

Dureaza mult timp sa se descompuna produsele din plastic.

Plasticul dureaza mult timp pentru a se degrada in comparatie cu obiectele organice. O linie de pescuit din plastic ar putea dura peste 600 de ani pentru a se descompune definitiv. Unii cercetatori considera ca unele forme ale acestui material nu s-ar putea descompune pe deplin, ramanand ca nano-plastice care ar putea influenta sanatatea umana, animala si marina intr-o varietate de moduri.

Chiar si pungile de plastic pe care le folosim pentru a transporta obiecte in fiecare zi pot dura 10 pana la 20 de ani pentru a se descompune in mod natural dar unele dintre ele pot dura pana la aproximativ 1.000 de ani. Cand aruncati o sticla de apa de plastic, atunci ar putea dura 450 de ani.

In aceste conditii, este cat se poate de firesc ca oamenii sa caute cele mai eficiente solutii pentru a inlocui materialele plastice, in mod special ambalajele. Din acest motiv, va prezentam in cele ce urmeaza, cateva solutii pe care si dvs. le puteti pune in aplicare in viata de zi cu zi, pentru a reduce amprenta de carbon.

  1. Folositi ambalaje compostabile

O solutie eficienta este aceea de a opta pentru ambalaje compostabile atunci cand va alegeti produsele de la supermarket (produse de panificatie sau patiserie, fructe, legume, etc.).

Fabricate folosind materiale pe baza de plante sau pe baza de combustibili fosili, ambalajele compostabile au avantajul ca se descompun natural si ofera nutrienti pentru pamant. Acestea nu sunt toxice.

  1. Folositi ambalaje biodegradabile

Puteti alege sa folositi pungile biodegradabile cand ca cumparati fructe si legume de la supermarket. In plus, daca acestea se afla in stare buna de utilizare, le puteti refolosi si data viitoare cand mergeti la cumparaturi. Si acestea sunt foarte avantajoase pentru ca se descompun rapid, si nu afecteaza mediul inconjurator.

  1. Folositi o plasa din bumbac

Pe piata se gasesc astfel de ambalaje din bumbac organic traditional sau reciclat. Le puteti cumpara si le puteti folosi de foarte multe ori, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa cumparati ambalaje de unica folosinta, nici macare compostabile sau biodegradabile.

  1. Ambalaje de hartie

Aceste ambalaje sunt si ele prietenoase cu mediul inconjurator si sunt disponibile in diferite marimi, modele, si pot fi prevazute cu maner. De-asemenea, sunt refolosibile si reciclabile.

  1. Pungi din panza

Acestea pot reprezenta de-asemenea solutii ideale pentru transportul alimentelor si al produselor, iar avantajul lor este acela ca pot fi refolosite.

Taguri

Related Articles

Close