Afaceri

Stocarea paletilor in depozite

Cei mai multi administratori cauta cele mai ieftine rafturi pentru depozitele pe care le administreaza, insa inainte de a se uita la un pret rafturi, ar trebui sa cunoasca anumite informatii despre sistemul de depozitare pe care il vom prezenta in continuare.

Cu siguranta la finalul articolului multi administratori isi vor dori aceasta solutie pentru stocarea paletilor in depozitele pe care le administreaza.

Sistemul rack de depozitare cu impingere inapoi ofera pana la 90% mai mult spatiu de depozitare decat rafturile traditionale selective pentru paleti. Acesta este motivul pentru care acest sistem dinamic de stocare a paletilor creste in popularitate, devenind rapid metoda preferata de stocare in multe sectoare.

Sistemele de rafturi cu palete de tip pushback stocheaza paleti pe carucioare pe roti care se sprijina pe sine si opereaza folosind forta de gravitatie. Sinele sunt usor inclinate spre zona de preluare a paletilor, unde paletii sunt incarcati si descarcati.

Acest lucru le permite operatorilor stivuitorului sa incarce paleti pe carucioare si sa-i impinga inapoi pe masura ce este incarcat urmatorul palet.

In timpul descarcarii, paletul care este descarcat actioneaza ca o frana pentru paletii din spatele lui. Odata ce paletul este indepartat complet, paletul din spate este pozitionat cu fata inspre zona de preluare pentru descarcare.

Impingeti in spate siguranta rafturilor pentru paleti

Incarcare sigura

Primul palet care este incarcat intr-o banda merge intotdeauna pe cel mai inalt carturar disponibil. Paletul trebuie ridicat la cel putin un centimetru deasupra placutei si este important sa pastrati nivelul paletilor la incarcare si descarcare.

Atunci cand paletul este setat, acesta trebuie centrat pe carucior – asigurati-va ca nu se sprijina pe placuta de impingere. Cand placa de impingere nu mai este vizibila, inseamna ca banda de stocare este plina.

Descarcarea sigura

Cea mai importanta regula pe care trebuie sa o aveti in vedere atunci cand utilizati un sistem de impingere inapoi este ca stivuitorul este singura frana. Cand operatorul care lucreaza pe stivuitor indeparteaza paletul frontal, fiecare palet consecutiv de pe raft aluneca inainte.

De aceea, stivuitorul actioneaza ca o frana pentru paletii ramasi. In cazul in care stivuitorul se indeparteaza prea repede, paletii ramasi ar putea aluneca inainte cu prea mult impuls si se vor rasturna. Rezultatul final ar putea varia de la transportul de marfa deteriorat la personalul ranit.

intretinere

Sistemele push rack-back necesita o intretinere minima sau nu au nevoie de intretinere, desi specialistii recomanda intotdeauna verificari lunare ale rafturilor pentru paleti. Cand efectuati verificarea, trebuie sa va concentrati pe gasirea cadrelor deteriorate, a ancorelor libere, a carucioarelor deteriorate si a oricarui alt lucru care pare sa fie in afara locului.

In cele ce urmeaza veti mai descoperi cateva avantaje ale acestui sistem de rafturi, care cu siguranta va fi intalnit din ce in ce mai des si in depozitele din Romania

  • In comparatie cu rafturile standard, majoritatea operatorilor de stivuitoare considera ca impingerea spate este un sistem mai usor de utilizat. In mod normal, dureaza doar cateva ore pentru a se familiariza cu sistemul rack;
  • Deoarece stivuitoarele nu intra niciodata in sistem, deteriorarea coloanelor este minimizata;
  • Culoarele trebuie sa fie de 6 ori mai mari decat cerintele culoarului minim al producatorului;
  • Necesita o intretinere mica pana la nici o intretinere, in afara de verificarile de siguranta standard;
  • Apasarea inapoi este compatibila cu contrabalansarea, accesul, atingerea adanca, accesul la oscilatie si, chiar, strangerea stivuitoarelor;
  • Capacitate de pozitionare de 3000 de kilograme pe palet este standarda, dar raftul din spate poate fi proiectat cu o capacitate si mai mare;
  • Cel mai comun stil de paleti dintr-un sistem pushback este standardul GMA, dar impingerea poate fi realizata pentru mai multe stiluri de paleti;
  • Push back rack este de multe ori folosit pentru a maximiza spatiul de depozitare;
Taguri

Related Articles

Close