Constructii

Importanta fierului in constructii – informatii utile

Sectorul constructiilor a devenit in ultimii ani un generator imens de venituri, locuri de munca si este apreciat cu precadere in zonele urbane, acolo unde ritmul constructiilor este unul intens. Atunci cand ne referim la constructii nu vizam doar echipele profesioniste care activeaza in acest domeniu, ci o paleta diversificata de actori sociali privati sau publici care furnizeaza resurse, norme sau expertiza pentru cladiri finite durabile.

De la proiectare si pana la finalizare, o cladire asuma o serie de nevoi si resurse ce trebuie angrenate pentru succesul unei compartimentari eficiente si a unor clienti multumiti. Cand vine vorba despre materialele utilizate, cladirile din zilele noastre se doresc a fi cat mai sustenabile, non-intruzive in raport cu mediul inconjurator.

Fierul, unul dintre materialele de baza, poate fi achizitionat de la o serie de furnizori, calitatea si pretul acestuia fiind elemente prioritare. Daca doriti sa aflati pret fier Cluj, va indicam sa realizati un proces sistematic de documentare si comparare pentru a beneficia de oferta cea mai buna. In continuare va prezentam utilitatea practica a fierului fasonat in constructii si cum acesta contribuie activ la o structura de rezistenta durabila.

Importanta fierului in constructii

Scopul durabilitatii unei constructii este acela de a oferi proprietarilor o stare de siguranta, chiar si in cazul concretizarii unor calamitati naturale. O structura solida poate rezista in fata cutremurelor, poate proteja viata umana.

Din acest motiv, fierul beton si restul materialelor care sunt angrenate in procesul de construire trebuie sa fie de inalta calitate si in cantitatea necesara. Fierul utilizat intr-un santier se denumeste armatura. Aceasta, impreuna cu betonul, realizeaza o structura compacta ce are rolul de a sustine peretii si plafonul.

Betonul se mai utilizeaza si in zona de infrastructura, adica in fundatie si crearea subterana a parcarii. Fierul ajuta betonul dandu-i rezistenta si prevenind aparitia crapaturilor. In functie de performanta echipei de pe teren, trebuie sa se evite suprasolicitarea acestor materiale.

Avantajele fierului beton in constructii

Exista o paleta larga de fier in comert, de la bare si plase si pana la corpuri mai compacte, de diverse dimensiuni. Fasonarea fierului se face de obicei in spatii special amenajate, in functie de indicatiile primite de la proiectant pentru a se plia pe constructia viitoare.

Fiind un material metalurgic, fierul prezinta o rezistenta sporita, poate fi usor fasonat in diverse dimensiuni si forme, este relativ accesibil ca si pret pe piata si depozitarea trebuie sa se realizeze in conditii optime (atentie la umiditate pentru a putea preveni ruginirea). Cu ajutorul unor tehnologii specifice, fierul fasonat nu produce pierderi majore de material. Acesta poate fi fasonat si manual dar timpul de lucru este relativ crescut.

Din calitatea de beneficiar este foarte important sa alegeti cu atentie echipele de lucru care se ocupa de construirea casei dumneavoastra. Lipsa de experienta, o manopera defectuoasa sau un executant care nu este asumat poate transforma o casa de vis intr-o adevarata drama. Ulterior, vinderea acesteia este foarte dificila. In vederea construirii armonioase a unei case sunt indicate studii de specialitate asupra terenului, evaluarea sistematica a riscurilor inconjuratoare.

Taguri

Related Articles

Close